Thursday, May 27, 2010

hAnYa DoA!

Posted by pInKy LoVeR at 5:18 PM 2 comments

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…

Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…

Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan

Adalah yang terbaik untukku…

Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin...

Hanya doa dan harapan

.::::SEORANG INSAN BERGELAR PEREMPUAN::::.

kerana::::

Takdir yang menentukan

Pertemuan yang tak disangka

Takdir jua yang menentukan perpisahan

Jodoh itu ditangan Tuhan..

Kita hanya merancang tapi DIA menentukannya..

*tazkirah di pagi jumaat*

:))))))

tgh mlm...

Posted by pInKy LoVeR at 9:09 AM 1 comments
whom i to u???
*mau ngis*:((

Sunday, May 23, 2010

2 jam 30 minit...

Posted by pInKy LoVeR at 8:57 PM 0 comments
hello ullos...
rsenye dh bersarang blog nie..
agk sbuk smggu dua nie..
on exam week...
exam..exam...exam...
perkara yang pling dibnci seumur hidup..
knp mesti ada exam??
xfham le aku..

entry nie di tulis smbil aku mengira detik ke exam hall
lagi 2 jam 30 minit..
kalau nk stdy mmg xmsuk dh...
biasa la last minute prepration..
mntak2 la dapat aku jwb semua soaln dgn baik yer...hoho
insyallah..:))

skunk nie ak tgh active mlyan soalan2 pelik2 kt formspring..
lame dh x active mcm skunk..
aku lebih byk layan kt formspring dari fbook...
fbook jd bosan dh skunk nie..
kalau dulu dok mngadap fbook dari pg smpai malam
skunk log in xsmpai 5 minit terus log off...
bosan tol ler...

nak blogging lak kena cri mood dlu..
dh btol2 ada mood bru ler leh merapu dalam blog tercenta nie...
hehe..

nk promte skit....
kalau u guys nak kenal gan tuan punya blog nie dgn lebih lg...
anda tanya saya jawab...:))

kenapa time mggu exam nie la byak sangat perkara yang menyerabutkan datang dalam kpala ak nie...
time mggu lain xnk dtg lak..
dugaan..dugaan..dugaan...
semua tu mngkin nak menguji tahap kesabaran aku..

munie,
"kena kuatkan semangat"
"tumpu pada exam"
"selalu pikir positif"
"jangan pkir pasal benda yang xda faedah"
yang penting
"selalu dekat dengan ALLAH"

apapon yang terjadi dalam hidup nie yang paling penting ...
ingtlah ALLAH sentiasa ada bersama dengan kita..
mengadulah kepadaNya..:))






Monday, May 17, 2010

MerApU

Posted by pInKy LoVeR at 11:34 PM 0 comments
exam week...
td dh selesai satu pper..3 more to go..
pper utk sbjek major next week..
*agk cuak utk pper eko..
xtau la mcm mne...dh la xstdy lnsung lg..

time mggu exam nie la mcm2 bnda tgh berserabut dlm kpla otak nie..
Ya Allah..
Tabahkan lah hati hambaMu ini...

Utk sesiapa yg tgh exam...gud luck....
all da bez...:)))))

to him:miss u alot....huhu


Wednesday, May 12, 2010

senyum tanda setuju

Posted by pInKy LoVeR at 7:26 AM 0 comments
kenapa suka dye??
kenapa sayang dye??
bila pertanyaan seperti nie menjengah ke telinga ku
aku hanya mampu tersenyum....


so,aku nak share la satu citer...
rsenya dh rmai thu psal nie..
tp aku nk cter gak..
bg aku cter nie agak menyentuh hati ler...
tp xtahu la korang yang baca nie
feeling mcam mane...
huhuhu


Dalam satu kisah percintaan yang menarik. sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasek yang indah..bukan tasek kt shah alam tuh!! then mereka stop di sebuah bangku yang x berapa elok disediakan di tepi tasek..kemudian si isteri bertanya kepada si suami...ini dialog mereka :

isteri : mengapa abang suka kat saya? mengapa abang cintakan saya?
suami : abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun abang memang suka n menyintai sayang!
isteri : abang xboleh terangkan sebabnya? bagaimana abang boleh katakan abang sayang n cintakan saya sedangkan abang xboleh menerangkannya?
suami : btol! abang xtahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan sayang!
isteri : tak boleh beri bukti! tidak! saya hendak abang menerangkan kepada saya sebabnya..kawan-kawan saya yang lain mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka menyintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi..namun begitu abang tidak boleh menerangkan sebabnya..

si suami menarik nafas panjang dan dia berkata.....

suami : baiklah! abang menyintai sayang sebab sayang baik, cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. abang juga begitu sukakan senyuman manis dan setiap tapak sayang melangkah, disitulah cinta abang bersama sayang..
Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan si suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari, si isteri mengalami kemalangan dan koma..

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini :

Sayang!

Jika disebabkan suara aku mencintai mu, sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu, aku tidak boleh mencintaimu....

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu, sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu, aku tidak boleh mencintaimu...

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu, sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu, aku tidak boleh mencintaimu...

Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu, sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu, aku tidak boleh mencintaimu...

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang.. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi...
Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, dan selamanya dan cinta tidak perlukan sebab. kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang.. Namun begitu, ia boleh dirasai dalam hati.......


peace!!:))

Sunday, May 9, 2010

rasa2....

Posted by pInKy LoVeR at 6:25 PM 4 comments
pliz don't show ur face to me!!
pg2 dh buat hal ngan ak...
bodoh punyer pompuan....
kalau dh xreti idup dlm komuniti..
baik xyah idup...
dh tahu kita nie hidup dalam komuniti
pandai2 ler...wth??
*dh nk jd singa dh nie...arghhh...

kenapa ler perlu ada manusia jenis ko nie erk??
ak pon xfhm ler..
kalau xthu cara hidup dalam komuniti
pandai2 ler bljr dri org lain...
jgn sampai ak ajar ko dgan cara lain...


yela..hidup dalam komuniti nie
jgn ler ada perasaan hasad dengki tu...
sikit2 nak dengki dengan org lain..wth??
pndai2 ler adapt dgn keadaan...

papepon..kepada pompuan tu...
pandai2 ler yer....
bljr dri org lain nk kalau nk enjoy dalam idup bermsyrakat nie...

dalam dok feeling tulis entry nie tbe2 ad request utk ak
selitkan dalam entry nie psal seorg bdk nie...
let me story about her...just a little bit ler...

pesanan penaja:tbe2 musfirah membisikkan kpdku dengan menyatakan
dye sgt cntik hari nie....

ak xfhm knp dye nie cantik sangat??
aneh rsenye jika ada yang mengatakan dye hodoh??
emm....
ad org kata dye nie cam lelaki??
tp bdk2 kls ak pon mcm konfius..
lelaki ke pompuan....
tp kalau ikut nme mmg pompuan..
kdg2 dye pom xtau dye tu lelaki ke pompuan...*pelik jer kn??emm
matlamat idup dye satu jer....
*HIDUP UTK MAKAN!!!!
*to be continued

*all stry about musfirah are created by ANuAR...and ak tlong taip jer....

Saturday, May 8, 2010

she's mine k!!

Posted by pInKy LoVeR at 10:07 PM 0 comments
yes...she's mine...
today 9 may 2010
hepi moThER daY i dedicated to my maMa..

thnx 4 everthing that u had done to me...
you r too special to me...
no one can replaced you in my heart...
loveeeeeeeee u lottttttttttt....

my MaMA

*xpenah mengeluh dalam buat pape keje pon..
*a good listener
*sgat lerh sporting...
*she is my bez frenz forever...
*also my as my teacher,kaunselor
*tukang masak yang terbaik punya....hehe
*very understanding..


this my lovely mama with my sis....
selalu bila ktorg kuar bersama mesti org ingt my mum nie kakak ak....huhu
nk kta my mum nie muda...xda ler...*sory mum...*..hehe

actually...for me...everyday is mother's day...
because my love to her not only on the mother's day..
but
i never stop to love her...

LOVE U MAMA!!!!

Thursday, May 6, 2010

going crazy.........

Posted by pInKy LoVeR at 12:10 AM 0 comments
eXam!eXaM!ExAm!!

perLu ke???




Monday, May 3, 2010

that me!!!

Posted by pInKy LoVeR at 9:52 PM 4 comments

huh...lega lps abs muet...pe ler faedah bnda muet...
xtau nk buat pe so, ak pon mengarut ler di post nie lps ditag oleh pandazemo..

(a) Tulis 23 perkara rawak (random) tentang diri anda (tak kisah ler benda tu fakta ke angan-angan ker cita-cita ker imaginasi ker tentang 'body' ker awek, pakwe, makwe etc.)
(b) Tag lak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang
(c) Kalau tak ikut peraturan, di mana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni :

1.suka wrna pink
2.tak makan buah-buahan kecuali pisang & mangga
3.suka bercakap dihadapan
4.bila bosan, suka telefon member
5.mudah menghbiskn duit kalau tak dikawal
6.suka kacau 'die'
7.nak sgt cuba scuba driving
8.sgt2 suka makan coklat
9.selalu buat keje last minit
10.teman baikku adlah my mum
11.rmai sgt kwan-xtau la kalau diorng xmgaku ak kwn diorng-hehe
12.pernah g plkn-bez sgt2 and rse nk pg lg-
13.setiap msa pkir psal 'die'
14.suka menagis tanpa sebab
15.suka pkai high heel..yela tgk ketinggian lerh..hoho
16.my lovely bro-haiqal
17.suka bertangguh
18.sekrng dh mula pndai msak and buat kek..hehe-nk kwen dh kn...hahaha
19.suka sgt mkn aiskrim..bg 2 bekas pon leh abs..
20.teringin sgt nk pg australia...ble ler ye??
21.one dh minat seseorang ssh nk minat orng lain...setia la ktekn..
22.suka tgk org lain hepi sb msti rse tempias kegembiraannya..
23.xsbr nk hbs bljr...........

jadi aku nak tag


nsib baik 23 je random psal dri ak..kalau lebih lg lebih ler ak mengarut...
terasa mengantu plak buat benda nie..dh la petang nnti kena berjemur la..arghh..
ble la nk hbs semua nie..cpt la cuti...xsbr nk g holiday!!!..

Sunday, May 2, 2010

yes..

Posted by pInKy LoVeR at 8:37 AM 2 comments
if u hate me??
yes!!
u can hate me as long as u want it..



weekend at home..

Posted by pInKy LoVeR at 8:03 AM 2 comments
asl blik umh je xsmpt nk mengupdate blog nie...ad jer xtvt yang nk dibuatnye....
nk shre skit ngan korng pe yang ak buat tme cuti 3 ari nie...

*smpai umh xtvt pertama cm biasa lerh..zzzZZZzzz..
*jumaat pg-pg psr k.besut...lme gk dh xpg..
pg psr nie xbli papepon tp my mum buy me a book title
*menangis satu fitrah antara naluri& perasaan *
knp buku nie???
*jumaat ptg-back to KELANTAN...
*ari sbtu-kuar mkn mc'd and wndow shopping...kempunan nk mkn mc'd trcapai
-thnx to my cousin sb tmankan
*sbtu petang-bwk adk and cousin mndi kolam...nsib baik ak xjoin skli..kalau x hbis ler air dlm kolam tu...hehe
*ahad pg-blik BESUT....sdeyh...
*ahad ptg-gunting rmbut-hate my new hair..mcm pe enth...arghhhhh..
-buat kek coklat...kurang menjadi lerh...tp bdk2 nie lantak je smpai hbs..
ahd mlm-blik penjara tercinta...arghh...strt kls...

mood now:going crazy...arghhhhhhhhhhhhh....
 

::bila kekunci diketuk:: Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal